הקלדה עיוורת – חלק א' – מהי שיטה זו, והאם כדאי לרכוש אותה?

על ידי | ב- 10/10/2010 | 0 תגובות
מאמר זה יורכב מכמה חלקים, בחלק זה, חלק א', אסביר מהי הקלדה עיוורת, למה היא משמשת ולמה כדאי לכם לרכוש מיומניות זאת באופן מלא או לפחות חלקי. בחלקים הבאים של נושא זה אביא קישורים לאתרים שאני ממליץ עליהם (לאחר ברירה לא קטנה שעשיתי).
 

מהי הקלדה עיוורת?

הקלדה עיוורת זאת שיטת הקלדה מהירה במקלדת, ההקלדה נעשית ע"י הנחת האצבעות בצורה מסויימת והכתיבה נעשית ללא הסתכלות במסך. השיטה מציבה את האצבעות בצורה נוחה המאפשרת גישה מהירה ונוחה לכל מקש (אות \ סימן במקלדת). מי ששולט בשיטה זו, יכול להקליד על המקלדת בקצב מהיר ביותר, ולחסוך לו שעות רבות בהקלדה.
 

למה כדאי לרכוש מיומנות זו של "הקלדה עיוורת"?

תארו לכם שאתם צריכים להעביר מסמך שכתוב בכתב יד למחשב, אז יש לכם שתי אפשרויות או שתבקשו ממישהו שיקליד לכם או שתכתבו בעצמכם.
אם אתם לא יודעים להקליד מהר \ בשיטה עיוורת תהליך ההקלדה שלכם תיראה ככה: אתם תקראו מילה מהדף ואז תסתכלו על המקלדת ותחפשו עם אצבע אחת את האותיות. לדוג': אתם צריכים להעתיק את המשפט: "מיקי מחשבים המקליד המהיר בעיר" אז אתם תקראו "מיקי מחשבים" ואז תעברו למקלדת, ובאמצעות אצבע אחת אתם תעברו על המקלדת בחיפושכם אחר האות מ"ם. ייקח לכם עשר שניות ומצאתם כולכם מלאי אושר :). אחר כך משימה הבאה האות יו"ד ועוד עשר שניות וכו' שסיימתם עם האות למ"ד אתם תמשיכו הלאה, וככה ייקח לכם שנה עד שתסיימו את ההעתקה שלכם.
כל זה היה לפני שהתחלתם ללמוד הקלדה עיוורת.
עכשיו אדגים לכם איך אני כותב (בהמשך העלה סרטון הדגמה, אבל עד שהוא יעלה, אסביר לכם במילים):
אני שם את הדף שברצוני להעתיק מול העיניים שלי ומסתכל רק עליו, אני מניח את שתי הידיים שלי על המקלדת ופשוט מעתיק, ככה יוצא שאני לא מתעייף, לא מחפש, ומקליד בקצב של ארנב (סרטון הדגמה יהיה בהמשך – תיקון: צורף סרטון הדגמה).
סרטון המדגים את מהירות ההקלדה שיכולה להיות לכם, אחרי שתתחילו להתאמן:

וכך נראות האצבעות בשעת הקלדת אותם המילים שהוקלדו בסרטון הקודם:
 
בתור התחלה ברצוני לתת עצה חשובה מאוד, שאמורה לשרת אתכם בכל כתיבה על המקלדת מול המסך:
הניחו את האצבע "המורה" של יד ימין על האות חי"ת במקלדת, ואת האצבע "המורה" של יד שמאל על האות כ"ף – האם אתם חשים בקו סימון קטן? זה "מורה-הדרך" שלכם, הוא יעזור לכם לאתר את המקום שאתם צריכים לשים את האצבעות, כל פעם שאתם לא חשים אותו תחזרו למקום שלו והוא יכוון אותכם.
יפה מאוד ! הצלחתם? עכשיו תשימו את שאר האצבעות בהתאמה מימין ומשמאל לאות חי"ת וכ"ף כך: ביד ימין: האצבע "המורה" (כמו שציינו) תהיה על האות חי"ת, האצבע "האמה" תהיה על האות למ"ד בצד ימין, האצבע "קמיצה" תהיה על האות כ"ף סופית, והאצבע "זרת" תהיה על האות פ"א סופית. ביד שמאל: האצבע "המורה" תהיה על האות כ"ף, האצבע "אמה" תהיה על האות גימ"ל, האצבע "הקמיצה" תהיה על האות "דלי"ת" והאצבע "זרת" תהיה על האות שי"ן.
וזה אמור להיראות ככה:  – האצבוע הנכון של שיטת "הקלדה עיוורת":
 

ומפה מגיע החלק הכי חשוב של הטיפ הגדול הזה: תרשמו אותו! – לעולם, אבל לעולם אל תעזבו את מצב ההקלדה העיוורת, אסביר את כוונתי: בהתחלה כמובן אתם עדיין לא זוכרים איפה כל אות נמצאת אז תצטרכו לחפש אותה, אל תעזבו לעולם את המצב הזה של הידיים, אם אתם רוצים לחפש אות תרימו בעדינות את האצבעות, ותקישו עם האצבע המתאימה! לא לעבור בשום אופן למצב של "אצבע אחת" שלוחצת!
זכרו היטב את הטיפ הזה ויישמו אותו, זהו סוד ההצלחה!
 
תם חלק א'. כדי להגיע לחלק ב' – "כיצד רוכשים מיומנות זאת" לחצו כאן!

תגיות:

תיאור המחבר

miky miky מיקי מחשבים - mikycomputers, מחזיק באתר http://mikycomputers.com אתר בנושא מחשבים וטכנולוגיה. בעל ידע רב במחשבים, חומרה, תוכנה ורשתות. באתר תוכלו למצוא טיפים, מאמרים מקצועיים, ותמיכה.

אין תגובות ל “הקלדה עיוורת – חלק א' – מהי שיטה זו, והאם כדאי לרכוש אותה?”

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא יפורסם. שדות נצרכים מסומנים *


*

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

הירשם לעדכונים!

  • מבצעים ותחרויות
  • חדשות טכנולוגיה
  • כיף באינטרנט, סרטונים ומשחקים כיפים
  • טיפים וטריקים