"תוכנות ניידות" – portable apps – למה הן משמשות והאם כדאי להשתמש בהן? – חלק א'

על ידי | ב- 13/10/2010 | 0 תגובות

הטכנלוגיה מתקדמת כל הזמן, החידושים קופצים להם ולפעמים אנו לא עומדים בקצב. כמובן גם תחום המחשבים לא יוצא פראייר. אחת המהפיכות \ אופנות שהחלו לפני שנים ספורות היא מהפיכת \ אופנת ה"תוכנות ניידות". כתבה זו מהווה חלק א' בנושא: "תוכנות ניידות" ותעסוק במה הן תוכנות ניידות, שימושן, וכדאיות.

מהן "תוכנות ניידות" (Portable programs)?

תוכנות ניידות הן בעצם תוכנות שפועלות ללא התקנה, פשוט מריצים את קובץ ה- EXE של התוכנה ו"הופ" היא פועלת. כידוע, את הרוב המוחלט של התוכנות אנו צריכים להתקין (פעולת ה"המשך" "המשך" "סיום" או "next, next, finish" המפורסמת שאנו מתורגלים בה היטב). ההתקנה נתפסה בעבר כחלק אינטגרלי בלתי נפרד מהפעלת התוכנה. הסיבה שההתקנה היא כה חשובה מכיון שבנוסף על העתקת התוכנה להארדיסק (בד"כ בכונן C בתיקיית program files), היא מעתיקה קבצי מערכת חשובים כמו קבצי רג'יסטרי. לכן בעבר, כמעט ולא היה בנמצא תוכנות ניידות. כיום, אנו יכולים לראות יותר ויותר תוכנות ניידות.

למה צריכים תוכנות ניידות?

"הסתדרתי מצויין עם התוכנות הרגילות", אפשר לטעון ככה. למה צריך את הניידות הזאת? ישנם כמה סיבות לשאלה זו:

  • השאיפה היא תמיד להתקין כמה שפחות על המחשב (בד"כ), כי אנו לא רוצים למלא את המחשב בזבל. אם אפשר להפעיל תוכנה ישירות ללא התקנה על המחשב – הכי טוב!
  • לצורכי בדיקה: אם אני רוצה לבדוק תוכנה מסויימת, הכי נוח לי להפעיל אותה ישירות ללא התקנה.
  • "אני שולט על התוכנה והתוכנה לא שולטת בי" – אני לא יכול באמת לדעת מה אני מתקין כאשר אני מתקין תוכנה, ייתכן שהיא שותלת לי וירוס, ספיוורים וכו'. כאשר אני מפעיל את התוכנה ישירות, אני רואה מה הם הקבצים ומה אני מפעיל בדיוק.
  • במקומות בהם אסור להתקין תוכנות, ניתן להפעיל תוכנות ניידות הפועלות ללא התקנה.
  • ואולי הסיבה החשובה ביותר: תוכנות ניידות ניתן להעלות על דיסק און קי (DiskOnKey), אלו החיים הטובים – להסתובב עם התוכנות האהובות על גבי הדיסק און קי, כמה נוח, כמה פשוט וכמה קל (בשני המובנים). [בצורה זו בונים מעין "ארסנל" של תוכנות ויישומים לדיסק און קי האישי – פתרון אדיר ל"ארגז כלים של טכנאי מחשבים" או לסתם אדם שאוהב להסתובב עם התוכנות שלו איתו].

האם כדאי להשתמש בהן?

הסיבות פרושות לפניכם, ואתם תכריעו. אך לפי דעתי בהחלט כן. בד"כ את התוכנות שניתן להשיג בצורה הניידת שלהם כדאי ורצוי, וברגע שתתחילו אתם תאהבו את העניין. התשובה הופכת להיות חיובית יותר, אם אתם עוסקים מעט בתיקון תקלות במחשבים. תוכלו לאסוף תוכנות שמישות ולהעתיק אותם לדיסק און קי שלכם, בצורה זו תוכלו לתפעל תקלות בצורה קלה ומועילה.
בחלק ב', אביא סקירה נרחבת על תוכנות ניידות שהן "חובה", "מומלצות" ו"אופצינאליות".

כעת בחלק זה כדי לפתוח לכם את התיאבון, אני ממליץ על אתר שמתמחה בתוכנות מסוג זה בלבד:

http://portableapps.com/

אתר זה מספק כמות נכבדת של תוכנות שכולן תוכנות ניידות, בנוסף אתר זה מציע להורדה תפריט שיאפשר הפעלה נוחה של התוכנות שהתקנתן על גבי הדיסק און קי שלכם.

כך נראה תוכנת הטעינה (פרטים נוספים בחלק ב'):

התפריט של portable apps

דוגמאות לתוכנות שמספק האתר: GIMP – תוכנה חילופית חינמית לphotoshop, כולה ניידת! דפדפן האינטרנט Opera, כולו נייד! תוכנות צ'יטוט ועוד רבים אחרים. כאמור, סקירה נרחבת תהיה בחלק ב', תישארו קשובים!
למעבר לחלק ב' -סקירת תוכנות ניידות מומלצות – לחצו כאן

תגיות:

תיאור המחבר

miky miky מיקי מחשבים - mikycomputers, מחזיק באתר http://mikycomputers.com אתר בנושא מחשבים וטכנולוגיה. בעל ידע רב במחשבים, חומרה, תוכנה ורשתות. באתר תוכלו למצוא טיפים, מאמרים מקצועיים, ותמיכה.

אין תגובות ל “"תוכנות ניידות" – portable apps – למה הן משמשות והאם כדאי להשתמש בהן? – חלק א'”

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא יפורסם. שדות נצרכים מסומנים *


*

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

הירשם לעדכונים!

  • מבצעים ותחרויות
  • חדשות טכנולוגיה
  • כיף באינטרנט, סרטונים ומשחקים כיפים
  • טיפים וטריקים