
תיאור המקרה
זה היה יום רגיל ככל הימים, קיבלתי הודעה בבוקר וזה תוכנה: "בוקר טוב, אני צריך עזרה… פשוט השולחן עבודה במחשב לא מגיב חסום לא נלחץ בו כלום… אם תוכל להציל אותי… דחוף !! אני חייב להוציא משם מסמכים בשביל העבודה שלי, דחוףףףףףףףף!"
"אוי ואבוי, אמרתי לעצמי. ישנו אדם בצרה, אנסה לעזור לו". לאחר זמן קצר חייגתי אליו, וביקשתי פרטים נוספים על המקרה. – "הבן שלי נגע לי במחשב, לחץ על כפתורים, הכל נתקע, המחשב… המחשב… (דמעות שטפו את עיניו), מיילל כמו תינוק שלקחו לו את הצעצוע- מה אעשה. אני צריך להגיש מסמכים לבוס שלי! הוא יפטר אותי! כבר פיטרו אותי פעמיים השנה – אני גמור!!!" – "אל תדאג, חביבי" – עניתי לו.
פתרון המקרה
– "לפני שנכנס לבחינה עמוקה של המחשב, אני מניח שביצעת הפעלה מחדש למחשב – נכון?" – "מה? אה… – לא" – "לא?" – תמהתי בפניו. – "דבר ראשון בצע הפעלה מחדש למחשב, ונראה מה קורה…".
הלקוח הפעיל מחדש את המחשב ואמר: "אתה קוסם – איך עשית את זה, מרחוק תיקנת את הבעיה?! מדהים!"
שום קוסם ושום נעליים, הרבה מהמקרים והתקלות, נפתרות ע"י "הפעלה מחדש" – "איתחול" (reboot, reset), "איפוס", "טעינה מחדש", או איך שתקראו לזה. זה נכון לגבי כל מכשיר אלקטרוני שהוא: פלאפונים, מכונות, מכשירי mp3, מצלמות ובמיוחד במחשבים.
לעיתים הפעלה מחדש אינה פותרת את הבעיה, או שהבעיה חוזרת מיד או כעבור זמן, ואז צריך לחקור לעומק. אך אם הדבר קורה פעם ב… והפעלה פותרת, אז אין בעיה בעצם.
גם מקרים כאלו ישנן, וכדי לא להתעצבן \ לבזבז זמן \ להוציא כסף על טכנאי. יש לנסות פתרון זה דבר ראשון (אם לא הצלחתם לאתר: תוכנה שתוקעת את המחשב \ שהמחשב חושב הרבה זמן ולא סיים לבצע פעולה וכו').
חשוב לציין: רצוי לבצע את ההפעלה מחדש דרך הכפתור הרגיל של ווינדוס כלומר: "התחל" – > "הפעלה מחדש" או צירוף המקשים: Ctrl + F4. אם אין באמצעותכם לבצע את ההפעלה בצורה זו, נסו ללחוץ על Ctrl + Alt + Del ולבחור ב"מנהל המשימות" (Task Manager) ושם לסגור תוכנות שתוקעות את המחשב.
ולנסות לעשות "ניתוק משתמש" ( Log Off) בחוצץ: "Users". ולאחר מכן להפעיל מחדש את המחשב.
אז מה למדנו היום? – לפעמים הפתרון הוא ממש פשוט – צריך לעצור, לעשות "חשיבה מחדש" גם המשתמש, וגם המחשב – ואולי ה"חשיבה מחדש" = "הפעלה מחדש" ("אתחול"), יאפס את הבעיה. ולא נצטרך כלום.
לתגובות והערות נא לרשום למטה.
תגובה אחת ל “מפנקסו של טכנאי מחשבים: לפעמים החשיבה מחדש – מאפסת את הבעיות. – א' ב' בפתרון תקלות.”