הורדת תוכנות אמיתיות, לחיצות, התקנות מיותרות או "המשך" "המשך" "סיום"

על ידי | ב- 07/10/2014 | 3 תגובות

פעם המחשב היה שייך ל"חנונים", "גיקים" (geeks), אוהבי מחשב, או איך שתקראו לזה. אותם "נאמני מחשב" הם אלו שהתקינו את מערכת ההפעלה, את התוכנות והם אלו שניהלו את המחשב.

היום המצב שונה, היום כל ילד בן 12, בעצם בן 10, או בן 5 (ככל שהזמן עובר הגיל יורד), יכול "לנהל" מחשב. הילד מוריד תוכנות \ משחקים \ סרטים \ קבצים ומה לא? כל דבר שניתן להזיז עכבר ולהקליק עליו הוא עושה. הילד הוא "מומחה למחשבים" או "אהקר" (הטעות במקור) כמו שאחד מילדים אלו אמר לי.  – פה מונחת הבעיה בעצם! כל אחד חושב שהוא "מבין" במחשבים. – אז זהו שזה לא נכון.

על מנת להבין במחשבים, יש דברים בסיסיים שצריך לדעת, לא כל אדם שיודע ללחוץ על מקלדת, ולהזיז עכבר הוא משתמש, כל אדם צריך ללמוד מספר דברים בסיסיים טרם שימושו במחשב.

מדי פעם אכתוב מאמר המדבר על דברים ש"משתמשים מתחילים" צריכים לדעת. ודברים חלים על כל משתמש, שעושה משהו במחשב כלומר זה כולל בערך את כולם. כן, אתה, אבא שלך, אמא שלך, הבן שלך, הבת שלך – כולם! מדוע? מכיון שלא צריך להזמין טכנאי מחשבים כל שני וחמישי וגם אפשר להנות מהמחשב ולא להתעצבן ממנו בגלל שלא משתמשים בו בצורה חכמה.

נו מה הבעיה להתקין? – תתקין! תלחץ כאן

אני שומע הרבה מילים כאלו שבוקעים מפיות של אנשים: "נו תלחץ כאן, ותעשה OK" – "זהו מותקן!". או "הנה כתוב כאן: Download בכתב גדול ובולט – זו ההורדה". – הבעיה היא שבחלק מהמקרים, לא הותקנו התוכנות הנכונות, מה שהותקן זוהי תוכנת רוגלה, זבל וכו'.

אחת הבעיות שקורות למשתמשים לא מנוסים, היא בעיית ההתקנות, בעיה זו מורכבת משנים:

  • לחיצה \ התקנה של כל מה דבר שזז.
  • "אופס, התקנתי את זה?" – התקנת זבל ותוכנות לא רצויות תוך כדי התקנת תוכנה לגיטימית רצויה.

אעסוק בכל חלק בנפרד.

לחיצה מיותרת! – לא כל הנוצץ זהב

ניתן להיתקל בהם בכל מקום, מודעות שקוראות למשתמש: "Click Here" (לחץ עליי), "Install now" (התקן עכשיו), "Your computer at risk" (המחשב שלך בסיכון). וכהנה וכהנה.

מודעות אלו רוצות למשוך את המשתמש ללחוץ עליהם, ואז להגיע לפרסומת לא רצויה, או להורדת תוכנה והתקנתה. לעיתים אף להתקנת וירוס.
הנה מספר דוגמאות שאספתי מרחבי הרשת:

אז מה יש לעשות כדי להימנע מללחוץ היכן שלא צריך, הנה כמה טיפים שיש לזכור ולשנן היטב לפני שגולשים:

  • אתם המשתמשיםאתם המחליטים! אתם אלו שהחלטתם מה רציתם להוריד או להציג, לא האתר יאמר לכם מה רציתם. אם ביקשתם להוריד תוכנה להצגת קבצי PDF למשל Adobe Reader, אז אתם רוצים להוריד Adobe Readerולא להוריד משהו אחר כמו תוכנה שתבדוק לכם את ביצועי המחשב.
  • משהו שהוא "טוב מדי מכדי להיות אמיתי" (To Good To be True) הוא הרבה פעמים פרסומת. הרעיון השיווקי שאומר: אני יכול לקבל מה שאני רוצה עכשיו הוא רעיון נושן שעובד. – אבל שלא יעבוד עליכם ושלא יעבדו עליכם.
  • התרחקו ממודעות שבהם אומרים לכם: "משפרי ביצועי מחשב" (PC optimizars) או "בדוק את ביצועי המחשב שלך" (PC Performance), הרבה פעמים מדובר על תוכנות שרק מעמיסות על המחשב ומתקינות עליו תוכנות זבל מאשר תוכנות שבאמת משפרות את ביצועי המחשב.
  • לא כל מודעת "הורד עכשיו" ("Download Now") הוא באמת הקישור שיביא אתכם להורדת התוכנה שביקשתם. עליכם לבדוק היטב, שיטה לבירור דבר זה תובא בהמשך.
  • המודעות לא יודעות שנדבקתם בוירוס כלשהו, והם גם לא יגרמו לכם לחשוש לכך. כלומר אם מופיעה לכם הודעה: "סרוק עכשיו את המחשב שלך" ("Scan your computer for viruses") התעלמו ממנה! הם לא יודעים שנדבקתם בוירוס. ואם יש לכם חשש, וממילא מומלץ אז תסרקו בתוכנת האנטיוירוס שמותקנת אצלכם ואתם מכירים אותה. חלק מהתוכנות הללו הם בכלל תוכנות דמה שדווקא משתלטות על המחשב שלכם ודורשות כופר (Ransomware) או סתם וירוסים.

כיצד להבדיל בין העולם האמיתי לזיוף

לאחר שלמדתם את הכללים האלו, עולה השאלה: "כיצד אני יודע שמה שאני מוריד זו ההורדה שרציתי?" או "על מה עלי ללחוץ כדי להוריד את ההורדה הנכונה?"

הבה ניקח לדוגמא את המקרה הבא:
ברצוני להוריד תוכנת עריכה לקבצי PDF, הגעתי לאתר הבא, כך האתר נראה ביום צילומו:

2 options for downloading on softpedia 1

2 אופציות להורדה באתר softpedia

למי שמכיר את האתר Softpedia לא תהיה בעיה כבר לדעת מהו הקישור הנכון, אך לשם ההדגמה רצוי לקרוא את הניתוח.

אנו רואים שהאתר מציע שתי אופציות הנראות להורדה, כיצד נדע מהי התוכנה שאנו רוצים?

נתחיל באפשרות העליונה, הסתכלו כיצד הקישור העליון בנוי:

wrong downloading from softpedia

התוכנה המטעה, לא ההורדה הנכונה

  1. כפתור ה- Download Now, אינו רק קישור, אלא קישור שמתאר פריט אחר, אנו יכולים לקרוא זאת: Free Accounting Software – שימו לב, זו לא התוכנה שלנו! עלינו להיות ממוקדים בתוכנה שבה רצינו – עריכת PDF או UnityPDF במקרה שלנו. אל תתעו! למרות שהמודעה היא מיד לאחר שם התוכנה, יש לה מסגרת ושם של תוכנה שיותר קרוב לקישור ה- Download שלה.
  2. ניתן לראות בפינה הימנית עליונה סמל של פרסומות Google ADs, למדו לזהות את הסמל שלהם הנראה כך: google ads symbol green dart כאשר אתם רואים סמל זה מדובר בפרסומות – לא ההורדה שלנו. יש לדעת, שגוגל לא היחידים שמהווים רשת של פרסומות, ישנן מספר רשתות ולכמה מהם יש סימן מזהה.
  3. הסימן החזק ביותר והחשוב ביותר: כאשר אנו מניחים את הסמן על גבי כפתור ה- "Download Now" אנו יכולים לראות בתחתית הדפדפן מה הקישור שאליו מפנה אותו לחצן. אם נסתכל על הקישור, נראה שהקישור הוא מסוג פרסומת, הוא מכיל את המילים googleadservices – המציין שמדובר על קישור שעובר דרך רשת הפרסום של גוגל.
    הערה: אין הדבר אומר שרק כאשר תראו את googleads בקישור זה פרסומת, אלא זו דוגמא לכך.
    אם תמצאו באתר אחר ובדף אחר קישור שיפנה למקום שאינו קשור לאתר בו אתם נמצאים, או לכתובת חשודה הדבר אמור להדליק אצלכם נורה אדומה שכנראה ולא מדובר במה שרציתם אלא מוליכים אתכם שולל.

כאשר חקרנו את קישור זה גילינו שזה אינו התוכנה בה רצינו אלא קישור להורדת תוכנה אחרת, אין להתפתות אנו ממוקדים במטרה לשמה הגענו לאתר הורדת תוכנת עריכת PDF.

כעת הבה נסתכל על כפתור ה- "Download" השני:

real download link softpedia

ההורדה האמיתית דרכי זיהוי להורדה נכונה

אותה צורת חקירה בו ביצענו קודם לכן על הקישור הראשון, נבצע כעת:

  1. כאשר אנו מניחים את הסמן על כפתור ה- "Download", אנו יכולים לראות שקופץ לנו "ToolTip" (כלי הטיפים) שאומר לנו שאם נלחץ נוריד את התוכנה.
    דבר זה יכול לאמת לנו את ההורדה – אבל זה לא אומר שזו ההורדה הנכונה, ייתכן מצב בו פרסומות יציגו בועת עזרה שכזאת הטוענת שזו התוכנה המבוקשת. לכן רוב הסיכויים שזה קישור אמיתי אך לא ודאי.
  2. כמו ב-3 מקודם, סימן הזיהוי הטוב ביותר! – הכתובת. כאשר אנו מציבים את הסמן אנו רואים בתחתית הדפדפן את הכתובת אליה הקישור מפנה – אנו רואים שהקישור הוא בהחלט נראה אמין, ואמיתי. הקישור מפנה למקום אחר באתר בו אנו נמצאים: softpedia, וכן בכתובת רואים את שמה של התוכנה שאנו מעוניינים להוריד! – UnityPDF.

בדוגמא זו ראינו מספר סימני זיהוי, לא כל סימני הזיהוי בהכרח יופיעו כמו שנוכחנו לראות אפילו בדוגמא ספציפית זאת.
מכל מקום יש לזכור את סימן הזיהוי החשוב ביותר:

הכתובת אליה מפנה הקישור תאמר לנו האם הקישור הוא מה שאנו מחפשים, יש לעיין היטב בכתובת!

אם כבר הורדתי את התוכנה הלא רצויה

אם קרה וטעיתם, הורדתם תוכנה לא רצויה (נפלתם בפח), או שלחצתם על קישור לא נכון, אז ייקרה אחד משני דברים:

  • תובלו לדף מסויים
  • תחל הורדה של תוכנה או מריץ התקנה כלשהו

אם הובלתם לדף מסויים אז בדקו שהדף בו אתם נמצאים עדיין שייך לתוכנה שאתם מעוניינים להתקין, אם לא, מסתבר שלחצתם על קישור שגוי.

אם החלה הורדה של תוכנה כלשהי עליכם לוודא שהתוכנה שהורדתם זו התוכנה שרציתם להוריד, אם במקום להוריד דרייבר לכרטיס המסך שלכם, ירד לכם דבר לא מזוהה הנקרא: ilivid – זה אומר שנפלתם בפח (ו- ilivid זו דוגמא אמיתית לתוכנה שנדחפת לכל מקום).

אם כבר התקנתם את התוכנה הלא רצויה, אז אקווה בשבילכם שזו לא תוכנה זדונית או תוכנה שתתקע עצמה במחשבכם.

לאחר שנגעתי בבעיית ה- "לחיצה \ והתקנה של כל מה שזז" אגע כעת בבעיית ה- "אופס התקנתי את זה".

"אופס התקנתי את זה?!" – התקנת תוכנות וזבל לא רצוי תוך כדי התקנת תוכנה רצויה

לאחר שהתגברנו על בעיית הבלבול, אתרנו את התוכנה הנכונה להורדה, והתחלנו את תהליך ההתקנה, ייתכן שתוך כדי ההתקנה, התוכנה תנסה לדחוף לנו תוכנות אחרות או שירותים שונים תוך כדי ההתקנה. [בדר"כ תוכנות אלו שמנסות להתגנב הם תוכנות שיצרניהם משלמים לבעל התוכנה שאותה אתם רוצים להוריד על מנת שמשתמשים יתקינו אותה וישתמשו בו או בשירותיה]. – מכנים את זה בשם PUPPotentially Unwanted Programs (תוכנות שפוטנציאלית לא רצויות)

 כיצד יש להימנע מהתקנת תוכנות לא רצויות תוך כדי ההתקנה

מספר כללים להתקנה בטוחה של תוכנות:

  • אין ללחוץ באופן אוטומטי על "המשך" ("Next"), ו- "סיים" ("Finish") יש להיות שקולים ולקרוא מה כתוב בכל שלב.
  • כאשר מופיעה אפשרות של "מתקדם" ("Advanced") או "התאמה אישית" ("Custom") – זה לא אומר שזו התקנה רק למומחים, אין לפחד! זה רק אומר שייתכן ורוצים להתקין לכם תוכנות מאחורי הגב. תמיד תסמנו שאתם רוצים להתקין במצב "מתקדם" ("Advanced") או במצב מותאם אישית: Custom Installation.
  • כאשר מוצעת לכם אפשרות של "אני מסכים" ("Accept") או "לא מסכים" ("I do not accept") [או "סרב" ("Decline")]. עליכם לשים לב מה שואלים אתכם בדיוק, ייתכן ששואלים אתכם אם את מוכנים שתותקן תוכנה על גבי מחשבכם.
  • לעיתים כאשר אתם מורידים תוכנה, אתם מגלים שזו לא ההתקנה של התוכנה, אלא סוג של אפליקציה קטנה שכל תפקידה הוא להוריד את התוכנה שאתם רוצים, ולאחר מכן להפעיל את ההתקנה של התוכנה שאתם רוצים. – יש לשים לב שבעת הפעלת אפליקציה זאת לא מנסים לדחוף לכם דברים שאתם לא מעוניינים בהם.

ניקח כדוגמא את המקרה הבא :

נניח ואני מעוניין להוריד ולהתקין תוכנה שמבצעת פעולה מסויימת – המרת סרט DVD לקובץ ISO. במהלך ההתקנה נראה כל מיני טריקים שמנסים לאלץ אותנו להתקין תוכנות שאנו פשוט לא רוצים! [במידה ואתם מעוניינים לתרגל זאת בעצמכם (על אחריותכם ולשם ניסיון בלבד), תוכלו לחפש תוכנה זו באינטרנט בשמה: All Free ISO Ripper].

אני מתחיל את הורדת התוכנה וכבר מגלה שאני לא מוריד את התוכנה עצמה אלא רק תוכנת ביניים (גודל התוכנה קטן, וקופץ לי חלון התקנה של דבר אחר) תפקידה של תוכנת הביניים הוא לבצע הורדה מהאינטרנט של התוכנה שאני רוצה.
בשלב זה יש לי נוריות אדומות מהבהבות בראש, ואני שם לב שלא מנסים לדחוף לי משהו או שמדובר בתרמית כלשהי.
 כפי שאני חושד, כבר בהתחלה מציעים לי משהו אני עונה בנימוס: "Decline" (סרב)

all free iso ripper_1

סירוב להתקנת תוכנה נוספת

המשכתי הלאה, התוכנה הורדה. ואני לוחץ על: "install now" (התקן עכשיו), כמובן לאחר שבדקתי שבאמת התוכנה שמותקנת זו התוכנה המבוקשת:

end installation all free iso ripperמתחילה ההתקנה עצמה, כעת אני פוקח עיניים ובודק מה כותבים ומה השאלות:

start installationהשאלה הבאה נמצאת כמעט בכל התקנה, השאלה הנשאלת היא האם אנו רוצה לשים קיצורי דרך, רוב האנשים עונים "כן" לכל דבר ומסמנים "V" על הכל. זה תלוי בשיקול דעתכם, אבל לפעמים אני רואה שאנשים מעמיסים כל כך הרבה קיצורים על שולחן העבודה כך שהוא לא נוח ומכביד מאוד – אתם צריכים לשאול את עצמכם מה התדירות בה אתם משתמשים בתוכנה וכו'…. מכל מקום מה שמעניין כאן הוא שההתקנה השאירה דווקא חלק מהאפשרויות כלא מסומנת כדי שנחשוב שהם נחמדים ולא רוצים להעמיס על המחשב שלנו… איזה נחמדים הם… זהו טריק פסיכולוגי:

shortcuts on desktop and moreכעת מתחיל הכיף, שימו לב להסכם השימוש הבא… בד"כ מה שאנשים עושים זה להגיד: I accept (אני מסכים), על כל הסכם שימוש ארוך שאנו רואים, ובאמת ברוב הפעמים חייבים לאשר את הסכם השימוש של התוכנה, ואם לא מאשרים התוכנה פשוט איננה מותקנת.
במקרה זה ישנו תרגיל, הסכם השימוש המוצע הוא כלל לא של התוכנה, לכן גם אם לא קוראים את כל הסכם השימוש מתי שמתקינים, יש בכ"ז להסתכל מעט על מה אנו "חותמים" ומאשרים! במקרה זה אם היינו מאשרים, היינו מאשרים לאיזה ארגון של עצים משהו… הביטו ותסתכלו! זכרו אתם לא חייבים להסכים לכל דבר שמציעים לכם!

end user agreement fakeבשלב הבאים ישנן ניסיונות שונים להתקין לנו תוכנות שאנו לא רוצים ולא צריכים, בחלון הבא הסתכלו באפשרות של – התקנה סטנדרטית (רגילה) והתקנה "מתקדמת" – מכיון שרובנו חושבים שאנו רוצים את הרגיל ולא את ה"מתקדם" אז לא היינו רואים שבאפשרות הרגילה מחביאים לנו תוכנות נוספות שאנו לא רוצים.
מה עוד שאת ה- "Custom Installation" (התקנה מותאמת אישית) סימנו לנו באפור, שכאילו מדובר על אפשרות שלא ניתן לשנות… תרמית.. תרמית ועוד פעם תרמית!
לא ליפול, יש לפתוח את האפשרות ל"התקנה מותאמת אישית" ולהוריד את הסימונים מהתקנת התוכנות הלא רצויות.

choose custom installation

לוחצים Next וממשיכים… בחלון הבא אנו רואים את אותו התרגיל בדיוק, שוב מנסים לדחוף לנו עוד תוכנה באותה השיטה:

another custom installations

בחלון הבא שוב חלון של: "I accept" ו- "I do not accept" – ואני אומר "לא תודה". אתם ממש נדיבים אבל לא צריך את ההצעות שלכם!

last program to offerולבסוף, לקראת סוף המסע, ניסיון אחרון ל- V קטן למטה שלא רואים, שבו כביכול אנו מאשרים להסכם השימוש של תוכנה כלשהי (pc utillities prp) לדחוף אפה למחשבנו:

grey out option of installation pc utillities pro

 

הבנתם את הרעיון?

הבה נראה דוגמא נוספת

הפעם עם התוכנה Smart Defrag 3, זוהי תוכנה שמיועדת לביצוע "איחוי דיסק" לדיסקי המחשב (אומנם גם לווינדוס ישנה אפשרות מובנית כזאת, אך תוכנה זו טוענת שמבצעת זאת טוב יותר). במהלך ההתקנה אנו נתקל בשיטות הדומות לשיטות שראינו כבר.
כל מה שעליכם לעשות זה לפקוח עיניים ולשים לב מה כתוב לנו בכל מסך במהלך שלבי ההתקנה ועל מה לוחצים.

שוב ההתקנה מתחילה כרגיל:

smart defrag installation 1לוחץ על Next, והפעם מגיע הסכם שימוש של התוכנה עצמה, אני קורא ובודק שזה תקין וזה מדבר על התוכנה עצמה ולוחץ "Accept" ("מסכים"):

accept user agreement smart defragבחלון הבא, ניסיון לדחוף לנו תוכנה, אבל אנו כבר מכירים את השיטה ויודעים מה לעשות – אנו "מומחים" – "משתמשים מתקדמים":

custom installation in smart defrag

וכאן אנו מגיעים לחלון האחרון, אנו כבר מריחים את הסוף ורואים את כפתור ה- "Finish" ("סיום") המיוחל. ודווקא כאן, ממש כאן שמים לנו מכשול מתוחכם שלא נתקלתי בו מעולם. בין הלחצנים הלגיטמיים של "Replace Windows Disk Defragmenter" ("החלפת "איחוי הדיסק" של ווינדוס") ו- "View update history" ("הצגת היסטוריית גרסאות"), נוספו להם עוד מקומות סימון: התקנת תוכנות נוספות שאנו ממש לא מעוניינים בהם! אני מסיר את ה- "V" מהם בשאט נפש!
ניסיון אומלל של הפלת הגולש כאשר נמצא בחולשתו ורואה את "קו הסיום" לנגד עיניו!

Before finish installation trying to install unwanted programs

 

מילה נוספת לסיום

ישנה תוכנה הנקראת: Unchecky, תוכנה זו אמורה לזהות כאשר תוכנות מסויימות מנסות להתקין תוכנות לא רצויות, ניתן לעבוד עם תוכנה זו. אני ניסיתי תוכנה זו על שתי התוכנות שהדגמתי כאן והיא עבדה יפה, היא מזהה את תיבות הסימון הבעייתיות ובאופן אוטומטי מסמנת את כל מה שצריך כדי שהתוכנות הנוספות לא יותקנו.
עם זאת, אינני יודע אם היא יודעת למצוא את כל הטריקים של תוכנות ההתקנה מלבד זאת אני אישית לא רואה צורך בלהתקין תוכנות שתופסות מקום בזיכרון כאשר ניתן לבצע באופן ידני את הבדיקה בכל התקנה.
מכל מקום תוכנה זו בהחלטה שווה הזכרה, במיוחד שיש לה גם תרגום לעברית שנעשה ע"י עבדכם הנאמן.

סיכום

למדנו במאמר זה:

  • יש להיזהר בעת הורדת והתקנת תוכנות.
  • כיצד אנו מוצאים את ההורדה הנכונה של התוכנה שאנו רוצים בלי להתפתות לפרסומות ותרמיות.
  • במהלך התקנת התוכנה שאנו רוצים כיצד אנו נמנעים מתוכנות לא רצויות שמנסים לדחוף לנו.

אני מקווה שלמדתם, ואם כן, וגם אם לא! לשתף מאמר זה !! לשתף, לשתף ולשתף!

תגיות:

תיאור המחבר

miky miky מיקי מחשבים - mikycomputers, מחזיק באתר http://mikycomputers.com אתר בנושא מחשבים וטכנולוגיה. בעל ידע רב במחשבים, חומרה, תוכנה ורשתות. באתר תוכלו למצוא טיפים, מאמרים מקצועיים, ותמיכה.

3 תגובות to “הורדת תוכנות אמיתיות, לחיצות, התקנות מיותרות או "המשך" "המשך" "סיום"”

  1. 17/10/2014

    שלומי הגב

    בקשר לDownload המזויף אפשר פשוט להתקין AdBlock וזהו

    • 17/10/2014

      miky miky הגב

      שלום שלומי,
      תודה על הערתך! אתה בהחלט צודק.
      למען האמת התכוונתי להוסיף ציון בסוף על AdBlock. – AdBlock PLUS הוא תוסף מצויין, שעובד נפלא כלפי רוב הפרסומות (אומנם לא חוסם את כל הסוגים) אעדכן את המאמר.

      מטרת המאמר היתה להסביר וללמד כיצד להיזהר באינטרנט מפני דברים שונים, ברגע שיודעים את הסכנות ניתן להתחמק מכל הודעה שהיא גם ללא תוספים.

      כהערה: אני לא יודע אם למשתמש הממוצע אכפת אבל ADS – פרסומות מכניסות כסף לבעלי האתרים, לעיתים זה מקור ההכנסה היחיד של האתרים, ולפעמים לולא הפרסומות האתרים לא היו קיימים. בדרך כלל שמשתמשים מפעילים תוכנות החוסמות פרסומות זה מוריד את כמות ההכנסות של בעלי האתרים.

      יום נעים,

  2. 05/12/2019

    חוה הגב

    תודה על הסבלנות.
    אני מקבלת קבצי וורד, עם טבלה מחולקת לשניים, בצד שמאל, [משמאל לימין] מופיע אנגלית בתוספת קודים, מספרים וכדומה. בצד ימין האנגלית מתורגמת לעברית, אך קודים ושמות של מוסדות וכו' אמורים להישאר באנגלית. עלי לעשות הגהה ולראות שהכל תואם.
    הבעיה היא, שאצלי מופיע העברית בצורה משובשת, דהיינו: רווח לפני פסיק או נקודה, האנגלית מופיע במקום אחר ורק סמן המחשב יודע שהסדר נשמר, אך אני לא יכולה לקרוא את הטקסט. השולחת טוענת שאצלה זה מופיע בסדר גמור. העברית מופיע מימין לשמאל ואינני מוצאת סיבה חוץ מכך שאני יודעת שעברתי למחשב חדש (אופיס 16) מווינדוס 7.
    תוכל אולי לעזור לי?
    תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא יפורסם. שדות נצרכים מסומנים *


*

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

הירשם לעדכונים!

  • מבצעים ותחרויות
  • חדשות טכנולוגיה
  • כיף באינטרנט, סרטונים ומשחקים כיפים
  • טיפים וטריקים